SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji nakupa na spletni strani WWW.EKSELENTA.SI

CENE, NAČIN PLAČILA IN DOSTAVA

Vse navedene cene posameznih proizvodov so navedene v Evrih (EUR). Cene knjig so brez DDV.

DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1. Cene veljajo od 07. 04. 2021 do preklica.

POSTOPEK SPREJEMA NAROČIL

FIZIČNE OSEBE

Po prejetju vašega naročila vam po e-pošti pošljemo navodila za plačilo. Ko je naročilo poravnano, vam izdelek takoj oz. najkasneje v roku treh delovnih dni po prejetem plačilu na naš TRR pošljemo po pošti. Račun o opravljenem plačilu kupnine boste prejeli po pošti skupaj z naročenim izdelkom.

PRAVNE OSEBE

Po prejetju vašega naročila vam po e-pošti pošljemo navodila za plačilo. Ko je naročilo poravnano, vam izdelek takoj oz. najkasneje v roku treh delovnih dni po prejetem plačilu na naš TRR pošljemo po pošti. Račun o opravljenem plačilu kupnine boste prejeli po pošti skupaj z naročenim izdelkom.

V primeru, da imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z nakupom ali dostavo knjig ali e-knjig, smo vam na voljo na e-poštnem naslovu: info@ekselenta.si

Za stranke poslujemo od PON do PET od 9.00 do 16.00 ure.

POSTOPEK NAKUPA PROIZVODOV

Ko vstopite na www.ekselenta.si/moj-prvi-dnevnik-osebne-rasti/, se vam bo pokazala spletna stran s knjigo – Moj prvi dnevnik osebne rasti, kjer so navedene infomacije o knjigi. Na dnu strani je obrazec za naročilo knjige.

KAKO NAROČITE ŽELENE PROIZVODE?

Na dnu strani je obrazec za naročilo knjige. Izpolnite obrazec, ter kliknite na “POŠLJI NAROČILO”


Potem, ko ste kliknili na “POŠLJI NAROČILO”, boste dobili avtomatsko generiranosporočilo z vsebino vašega nakupa in navodili za nakup.
Na vaše poslano naročilo se bomo odzvali v najkrajšem možnem času.

POGOJI ODSTOPA OD POGODBE

KNJIGE

Potrošnik lahko odstopi od pogodbe o nakupu izdelkov v 14 dneh od prejema izdelka s pisnim sporočilom dobavitelju in mora nato izdelek vrniti v nadaljnjem roku 14 dni od odstopa od nakupa. Lahko pa izdelek vrne v roku 14 dni od prejema izdelka in se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe kupcu vrnemo vsa vplačila (plačana cena izdelka in stroški poštnine) v roku 14 dni od dneva prejema pisnega odstopa od nakupa.

Nepoškodovano (normalna obraba) knjigo v enaki količini ter v originalni embalaži obvezno priložite račun in pošljite na naslov Zavoda Ekselenta in s pripisom “vračilo”. Naslov je naveden na računu. Poštnino vračila plača kupec. Vračila bodo rešena v petih delovnih dneh od prejema reklamacije.

Pogodba o nakupu je shranjena na sedežu zavoda. Dostop do nje je možen z osebnim obiskom na sedežu zavoda.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletne strani EKSELENTA.SI se zavezuje, da bo spoštoval določbe Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov. Osebni podatki pridobljeni od kupcev na spletni strani EKSELENTA.si so varovani in brez njihovega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam.

Upravitelj spletne strani EKSELENTA.SI si pridržuje pravico do vzpostavitev poslovnega kontakta za reševanje morebitnih nejasnosti pri preverjanju podatkov ali naročila oziroma za reševanje morebitnih nesoglasij.

Več o naši Politiki zasebnosti in varstvu podatkov si lahko preberete tukaj.

INFORMACIJE

Za morebitne dodatne informacije smo vam ves čas na voljo na info@ekselenta.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali in odgovorili na zastavljena vprašanja, predloge in želje.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Zavod EKSELENTA, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

KONČNA DOLOČILA

Uporabnik potrjuje ob nakupu, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani EKSELENTA.SI in da se z njimi strinja.

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno ustrezno sodišče.

Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodne najave.

Želimo vam uspešno nakupovanje!

Zavod Ekseletna