Datum/Čas
Datum: 09/06/2022
09:00 - 12:30

Kategorije


VABILO NA SEMINAR

PREDSTAVITEV POSTOPKOV VARNE PRIPRAVE HRANE PO NAČELIH HACCP ZA KUHINJE ŠOL IN VRTCEV

Seminar bo potekal v četrtek, 9. 6. 2022, od 9.00 do 12.30 ure, v prostorih Narodne univerzitetne knjižnice v Ljubljani, na Leskoškovi cesti 12 (neposredna bližina nakupovalnega središča BTC).

HACCP izobraževanja so zakonsko obvezna za vse, ki na kakršenkoli način prihajate v stik s hrano. Ker so higienske razmere v času COVID-19 še posebej pomembne, vas vabimo na seminar, na katerem izveste, na kaj biti še posebej pozorni pri pripravi hrane po vseh predpisanih standardih. Ne zamudite te izjemne priložnosti z vrhunsko strokovnjakinjo.

Pripravili smo naslednjo vsebino: 
  • Zakonodaja na področju priprave hrane;
  • Smernice dobre higienske prakse na osnovi HACCP načel;
  • HACCP načrt in spremljajoči programi;
  • Dejavniki tveganja za varnost hrane;
  • Higiensko tehnične zahteve za prostore priprave živil;
  • Higienske in zdravstvene zahteve za osebe, ki delajo v proizvodnji in prometu z živil;
  • Čiščenje in razkuževanje;
  • Postopki priprave hrane in obvladovanje tveganj;
  • Shranjevanje živil in sledljivost – določitev sekundarnega roka uporabe;
  • Obvezne evidence oz. dokumentacija;
  • Najpogostejše napake pri pripravi hrane in inšpekcijski nadzor;
  • Informiranje potrošnikov o alergenih v živilih;
  • Akrilamid, transmaščobne kisline, etilenoksid v živilih;
  • Vprašanja udeležencev.

Prijava na dogodek

Za ta dogodek so rezervacije zaprte.