Datum/Čas
Datum: 09/06/2022
09:00 - 12:30
Kategorije

VABILO NA SEMINAR
PREDSTAVITEV POSTOPKOV VARNE PRIPRAVE HRANE PO NAČELIH HACCP ZA KUHINJE ŠOL IN VRTCEV
Seminar bo potekal v četrtek, 9. 6. 2022, od 9.00 do 12.30 ure, v prostorih Narodne univerzitetne knjižnice v Ljubljani, na Leskoškovi cesti 12 (neposredna bližina nakupovalnega središča BTC).
HACCP izobraževanja so zakonsko obvezna za vse, ki na kakršenkoli način prihajate v stik s hrano. Ker so higienske razmere v času COVID-19 še posebej pomembne, vas vabimo na seminar, na katerem izveste, na kaj biti še posebej pozorni pri pripravi hrane po vseh predpisanih standardih. Ne zamudite te izjemne priložnosti z vrhunsko strokovnjakinjo.
Pripravili smo naslednjo vsebino:
- Zakonodaja na področju priprave hrane;
- Smernice dobre higienske prakse na osnovi HACCP načel;
- HACCP načrt in spremljajoči programi;
- Dejavniki tveganja za varnost hrane;
- Higiensko tehnične zahteve za prostore priprave živil;
- Higienske in zdravstvene zahteve za osebe, ki delajo v proizvodnji in prometu z živil;
- Čiščenje in razkuževanje;
- Postopki priprave hrane in obvladovanje tveganj;
- Shranjevanje živil in sledljivost – določitev sekundarnega roka uporabe;
- Obvezne evidence oz. dokumentacija;
- Najpogostejše napake pri pripravi hrane in inšpekcijski nadzor;
- Informiranje potrošnikov o alergenih v živilih;
- Akrilamid, transmaščobne kisline, etilenoksid v živilih;
- Vprašanja udeležencev.
Prijava na dogodek
Za ta dogodek so rezervacije zaprte.