Datum/Čas
Datum: 24/02/2021
09:00 - 12:00
Kategorije
Priprava hrane v času COVID-19 in po njem: Upoštevanje varnostnih vidikov in HACCP
ki bo potekalo
v sredo, 24.02.2021 s pričetkom ob 09.00 uri v aplikaciji ZOOM.
Vsa navodila za prijavo prejmete dan pred dogodkom.
Ker so HACCP izobraževanja zakonsko obvezna za vse, ki na kakršenkoli način prihajajo v stik s hrano in ker so higienske razmere v času COVID-19 še posebej pomembne, vas vabimo na webinar, na katerem izveste, na kaj biti še posebej pozorni pri pripravi hrane po vseh predpisanih standardih. Ne zamudite te izjemne priložnosti z vrhunsko strokovnjakinjo.
VSEBINA:
Zakonodaja na področju higiene živil in obveze za nosilce živilske dejavnosti;
Uporaba smernic dobre higienskeprakse ali lastnega načrta na osnovi HACCP načel;
Živila kot dejavnik tveganja, ki lahko ogrožajo zdravje potrošnikov – primeri umikov in odpoklicev živil;
Odgovornost nad varnostjo živil v prometu in inšpekcijski nadzor;
Vzpostavitev HACCP sistema – zakaj, kdo in kdaj?
HACCP načrt in spremljajoči programi;
Mikrobiološki, kemijski in fizikalni dejavnik tveganja za varnost hrane;
Mikroorganizmi, ki povzročajo okužbe in Higiensko tehnične zahteve za prostore priprave
Higienske in zdravstvene zahteve za osebe, ki delajo v proizvodnji in prometu z živili;
Čiščenje in razkuževanje v času koronavirusa;
Pot prenosa koronavirusa – higiena rok, higiena kašlja, uporaba zaščitne maske; živil;
Shranjevanje živil in sledljivost – določitev sekundarnega roka uporabe;
Obvezne evidence oz. dokumentacija;
Najpogostejše napake pri pripravi hrane in inšpekcijski nadzor;
Informiranje potrošnikov o alergenih v živilih;
Nove zahteve zakonodaje: omejitev akrilamida v
živilih;
Trans maščobne kisline: Pravilnik o največji dovoljeni vsebnosti transmaščobnih kislin v živilih;
Trenutno poostren nadzor: Etilenoksid v sezamu in živilih iz njega s poreklom iz Indije in bambusova vlakna v polimernih materialih za stik z živili;
Vprašanja udeležencev.
Za program in prijavnico kliknite na spodnji povezavi:
VABILO
Priprava hrane v času COVID-19 in po njem-varnostni vidiki in HACCP
PRIJAVNICA
PRIJAVNICA-PRIPRAVA HRANE V ČASU COVID-19-Upoštevanje varnostnih vidikov in HACCP
Srečanje bo potekalo v aplikaciji ZOOM.
Vljudno vabljeni!
V polje “Plačilni podatki” nam napišite vaše podatke (ime in priimek ter naslov). Kotizacija mora biti poravnana dan pred dogodkom.
Prijava na dogodek
Za ta dogodek so rezervacije zaprte.