Datum/Čas
Datum: 24/02/2021
09:00 - 12:00

Kategorije


Priprava hrane v času COVID-19 in po njem: Upoštevanje varnostnih vidikov in HACCP

                ki bo potekalo

v sredo, 24.02.2021 s pričetkom ob 09.00 uri v aplikaciji ZOOM.

Vsa navodila za prijavo prejmete dan pred dogodkom.

Ker so HACCP izobraževanja zakonsko obvezna za vse, ki na kakršenkoli način prihajajo v stik s hrano in ker so higienske razmere v času COVID-19 še posebej pomembne, vas vabimo na webinar, na katerem izveste, na kaj biti še posebej pozorni pri pripravi hrane po vseh predpisanih standardih. Ne zamudite te izjemne priložnosti z vrhunsko strokovnjakinjo.

VSEBINA:

Zakonodaja na področju higiene živil in obveze za nosilce živilske dejavnosti;

Uporaba smernic dobre higienskeprakse ali lastnega načrta na osnovi HACCP načel;

Živila kot dejavnik tveganja, ki lahko ogrožajo zdravje potrošnikov – primeri umikov in odpoklicev živil;

Odgovornost nad varnostjo živil v prometu in inšpekcijski nadzor;

Vzpostavitev HACCP sistema – zakaj, kdo in kdaj?

HACCP načrt in spremljajoči programi;

Mikrobiološki, kemijski in fizikalni dejavnik tveganja za varnost hrane;

Mikroorganizmi, ki povzročajo okužbe in Higiensko tehnične zahteve za prostore priprave

Higienske in zdravstvene zahteve za osebe, ki delajo v proizvodnji in prometu z živili;

Čiščenje in razkuževanje v času koronavirusa;

Pot prenosa koronavirusa – higiena rok, higiena kašlja, uporaba zaščitne maske; živil;

Shranjevanje živil in sledljivost – določitev sekundarnega roka uporabe;

Obvezne evidence oz. dokumentacija;

Najpogostejše napake pri pripravi hrane in inšpekcijski nadzor;

Informiranje potrošnikov o alergenih v živilih;

Nove zahteve zakonodaje: omejitev akrilamida v
živilih;

Trans maščobne kisline: Pravilnik o največji dovoljeni vsebnosti transmaščobnih kislin v živilih;

Trenutno poostren nadzor: Etilenoksid v sezamu in živilih iz njega s poreklom iz Indije in bambusova vlakna v polimernih materialih za stik z živili;

Vprašanja udeležencev.

Za program in prijavnico kliknite na spodnji povezavi:

VABILO

Priprava hrane v času COVID-19 in po njem-varnostni vidiki in HACCP

PRIJAVNICA

PRIJAVNICA-PRIPRAVA HRANE V ČASU COVID-19-Upoštevanje varnostnih vidikov in HACCP

Srečanje bo potekalo v aplikaciji ZOOM.

Vljudno vabljeni!

V polje “Plačilni podatki” nam napišite vaše podatke (ime in priimek ter naslov). Kotizacija mora biti poravnana dan pred dogodkom.

Prijava na dogodek

Za ta dogodek so rezervacije zaprte.